GTM-PH6FGB9Z
Durata de livrare: 1-3
MOD DE ADMINISTRARE
► 2 capsule de două ori pe zi, înainte de mese.
MOD DE CONSUM
Sub formă de capsule:
► Se înghite cu multă apă.
Sub formă de ceai:
► Se goleste conținutul capsulelor într-o cană și se adaugă 200 ml de apă fierbinte, dar nu clocotită (aproximativ 50-60°C). Se amestecă bine și se consumă imediat. Aflați mai multe despre cum și de ce merită să preparați ceai din capsule!
Amestecat în lichid:
► Conținutul capsulelor poate fi amestecat în orice lichid (de exemplu, miere, iaurt, chefir etc.).
INGREDIENTE
► Per capsulă: 500 mg extract fin de frunze de măslin (Oleae folium) SonicFine®, înveliș capsulă: gelatină.
Extractul de frunze de măslin a demonstrat o eficacitate semnificativă în reducerea tensiunii arteriale în cadrul studiilor clinice. Unul dintre studii a implicat 12 pacienți hipertensivi netratați anterior cu medicamente antihipertensive, precum și 18 pacienți care primeau diuretice sau beta-blocante pentru a le controla tensiunea arterială crescută. Membrii celui de-al doilea grup au întrerupt administrarea medicamentelor cu 15 zile înainte de a începe administrarea extractului de frunze de măslin. Apoi, ambele grupuri au primit placebo timp de două săptămâni, urmat de administrarea extractului de frunze de măslin. Extractul de frunze de măslin a dus la o scădere a tensiunii arteriale la toți participanții, iar cercetătorii au observat, de asemenea, o reducere a nivelului de zahăr din sânge (Cherif).
Un studiu indonezian a comparat efectul extractului de frunze de măslin cu cel al medicamentului antihipertensiv captopril. Captoprilul este un inhibitor al enzimei de conversie a angiotensinei (ECA) care reduce tensiunea arterială prin dilatarea vaselor de sânge. Este utilizat pentru a trata hipertensiunea arterială, insuficiența cardiacă, infarctul miocardic, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung, precum și nefropatia diabetică. Studiul a inclus 232 de pacienți cu hipertensiune arterială de gradul I (tensiune arterială medie 149/94 mmHg). Jumătate dintre pacienți au primit extract de frunze de măslin, iar cealaltă jumătate au primit captopril. La sfârșitul tratamentului de 8 săptămâni, ambele grupuri au prezentat o reducere semnificativă similară a tensiunii arteriale sistolice și diastolice. La pacienții care au primit extract de frunze de măslin, tensiunea arterială sistolică a scăzut cu o medie de 12 mmHg, iar tensiunea arterială diastolică cu o medie de 5 mmHg, comparativ cu valorile de la începutul tratamentului. Pe lângă scăderea tensiunii arteriale, la pacienții care au primit extract de frunze de măslin s-a observat și o reducere a nivelului de trigliceride din sânge (acest efect nu a fost prezentat în grupul captopril) (Susalit).
Eficacitatea extractului de frunze de măslin utilizat în studiul anterior a fost testată și pe gemeni monozigoți. Studiul a inclus 40 de gemeni cu tensiune arterială ușor crescută (137/80 mmHg). După 8 săptămâni de tratament, la gemenii care au primit doze mari de extract de frunze de măslin, tensiunea arterială sistolică a scăzut cu o medie de 11 mmHg, iar tensiunea arterială diastolică cu o medie de 4 mmHg. Pe lângă efectul antihipertensiv al extractului de frunze de măslin, cercetătorii au observat și o reducere a nivelului de colesterol LDL (Perrinjaquet-Moccetti).
STUDII SUPLIMENTARE CU FRUNZE DE MASLIN
EFECTELE DE SUPORT ASUPRA STABILIZĂRII GLICOZEI SÂNGELUI Efectul extractului de frunze de măslin asupra echilibrului glicemic a fost investigat la adulți cu diabet de tip 2. În această studie controlată cu placebo desfășurată pe o perioadă de 14 săptămâni, au participat 79 de subiecți. În cadrul experimentului, s-a măsurat nivelul hemoglobinei A1c (HbA1c) la începutul și la sfârșitul tratamentului. Acesta este un parametru care indică nivelul glicemiei din ultimele 6-10 săptămâni, oferind astfel o imagine precisă a eficacității terapiei. De asemenea, s-a analizat nivelul insulinei din plasmă. Rezultatele au arătat că extractul de frunze de măslin a redus semnificativ nivelul HbA1c, confirmând că administrarea sa pe termen lung îmbunătățește echilibrul glicemic. De asemenea, s-a observat o scădere a nivelului de insulină între mese (nivel crescut al căruia provoacă senzația de foame), dar nu s-a modificat cantitatea de insulină produsă în urma consumului de alimente (Wainstein). Într-un studiu din Noua Zeelandă, s-a investigat cum afectează extractul de frunze de măslin bărbații de vârstă mijlocie supraponderali (cu o vârstă medie de 46 de ani și un IMC mediu de 28 kg/m(2)). Subiecții au fost împărțiți în două grupuri, unul primind extract de frunze de măslin timp de 6 săptămâni, iar celălalt primind placebo. Apoi, timp de șase săptămâni, nu li s-a administrat niciun tratament, după care grupul care a primit anterior placebo a primit extractul, iar celălalt grup a primit placebo. Această metodă experimentală a asigurat cercetătorilor că efectul poate fi atribuit exclusiv extractului de frunze de măslin. Studiul a arătat rezultate clare: în urma administrării extractului de frunze de măslin, sensibilitatea celulelor la insulină s-a îmbunătățit semnificativ cu 15%, ceea ce înseamnă că celulele au fost capabile să absoarbă mai mult zahăr din sânge în urma acțiunii insulinei, reducând astfel nivelul glicemiei. Performanța celulelor beta ale pancreasului s-a îmbunătățit cu 28%, iar o serie de parametri legați de nivelul crescut al glicemiei (interleukina-6, IGFBP-1, IGFBP-2) au înregistrat, de asemenea, îmbunătățiri semnificative. Pe baza rezultatelor studiului, cercetătorii au concluzionat că extractul de frunze de măslin poate fi un instrument eficace în prevenirea sindromului metabolic la bărbații de vârstă mijlocie supraponderali (de Bock).
EFECTUL DIURETIC AL RENILOR Creșterea eliminării urinei de către rinichi este importantă în special în vârstă înaintată, când organismul reține mai multă apă decât este necesar în organism. Din cauza metabolismului încetinit și a cantității reduse de urină, persoanele în vârstă resimt mai rar setea și consumă mai puțin lichid. Agenția Europeană a Medicamentului recomandă astfel frunzele de măslin ca adjuvant în eliminarea apei prin rinichi în cazurile de retenție ușoară de apă. Recomandarea se bazează pe rezultatele cercetărilor cu frunze de măslin și pe experiența acumulată de-a lungul decadelor (Chinou). Până în prezent, s-a efectuat un singur experiment uman privind efectul diuretic al frunzelor de măslin, în care subiecții au primit zilnic o cantitate foarte mică (3-5 ml) de decoct sau infuzie de frunze de măslin timp de 20-25 de zile. În ciuda cantității mici, cantitatea de urină eliminată a crescut cu 100-145 ml. Frunzele de măslin nu au influențat eliminarea mineralelor (sodiu, clor, potasiu) (Capretti).
EFECT ANTIOXIDANT Frunzele de măslin au un efect antioxidant semnificativ. Efectul antioxidant a fost confirmat în mod distinct pentru principala sa substanță activă, oleuropeina (O'Brien). Substanțele antioxidante protejează celulele și țesuturile de radicalii liberi dăunători, care sunt produși în principal în organism în urma unui stil de viață necorespunzător (consum excesiv de alimente și alcool, fumat, lipsa de exerciții fizice etc.). Consumul regulat de antioxidanți poate reduce gradul de deteriorare celulară, astfel încât riscul apariției unor afecțiuni (litiază biliară, inflamații intestinale, probleme articulare, boli cardiovasculare etc.) poate fi redus.
EFECT DE SUPORT PENTRU ARTICULAȚII Conform unui studiu clinic preliminar efectuat pe adulți care suferă de inflamații articulare la nivelul genunchilor, administrarea unui extract de frunze de măslin timp de 4 săptămâni a redus durerea cu 14%. Efectul este probabil atribuit compusului
Suport clienti 09:00 - 17:00
info.biobolt@gmail.com