GTM-PH6FGB9Z
Rădăcina de târnăcop are efecte benefice asupra sănătății, conform listei oficiale:
Favorizează o stare de bine după masă, reduce balonarea și senzația de plenitudine.
Susține funcționarea sănătoasă a sistemului digestiv, îmbunătățește pofta de mâncare.
Prin efectul său tonic și revitalizant, ajută la combaterea oboselii mentale și fizice.
Durata de livrare: 1-3
1-2. STAREA DE BINESTARE DUPĂ MASĂ, REDUCEREA BALONĂRII ȘI SENZAȚIA DE SATIETATE, PRECUM ȘI EFECTUL DE SPRIJINIRE A DIGESTIEI
Efectul de îmbunătățire a digestiei și de reducere a balonării se datorează conținutului său de substanțe amare. Senzația amară stimulează receptori gustativi din mucoasa bucală, crescând secreția de sucuri digestive, în special de bilă și saliva, prin intermediul nervului vag, astfel că acestea sunt disponibile în cantități mai mari după o masă copioasă. Îmbunătățirea digestiei duce la formarea mai redusă de gaze în tractul intestinal, reducând senzația de sațietate și asigurând o stare de bine după masă.
Efectul de îmbunătățire a digestiei al rădăcinii de târnăcop este cunoscut de mii de ani și poate fi ușor experimentat de oricine, dar au fost efectuate și numeroase studii în această domeniu. Încă din 1938 s-a dovedit că consumul de rădăcină de târnăcop determină îngroșarea mucoasei gastrice și secreția crescută a substanțelor care ajută la digestie (Ivancevic).
Studiile clinice au arătat că consumul de târnăcop duce la o creștere a cantității de salivă și suc gastric secretate, și au evidențiat de asemenea capacitatea sa de a stimula secreția de bilă (Blumberger, Glatzel).
Într-un alt studiu s-a observat că consumul de plante amare a dus la o creștere a producției de acid gastric și la o îmbunătățire a descompunerii proteinelor în aminoacizi în stomac, conducând la o optimizare a reglării tractului gastrointestinal (Amann).
În cazul afecțiunilor inflamatorii ale tractului gastro-intestinal, nivelul de imunoglobulină A secretorie (sIgA) din saliva crește. sIgA este un anticorp care joacă un rol crucial în funcționarea imunitară a mucoaselor. S-a observat că consumul de rădăcină de târnăcop duce la o scădere a nivelului de sIgA din saliva, ceea ce sugerează că reduce inflamațiile gastro-intestinale. Acest efect nu a fost observat la alte plante medicinale amare (Zimmermann).
Rădăcina de târnăcop poate fi utilizată cu succes în diverse probleme digestive. Acest lucru este confirmat și de un studiu în care au participat 205 de pacienți cu probleme ușoare gastro-intestinale: arsuri la stomac, vărsături, dureri de stomac, greață, lipsă de poftă de mâncare, constipație, balonare. Participanții au fost tratați cu târnăcop timp de 15 zile, iar îmbunătățirea simptomelor a devenit evidentă în majoritatea cazurilor după 5 zile. La finalul studiului, nivelul mediu de îmbunătățire a fost de 68%. Medicii au evaluat eficacitatea târnăcopului ca fiind excelentă la 31% dintre pacienți (simptomele au dispărut complet) și bună la 55% dintre aceștia (simptomele s-au ameliorat semnificativ) (Wegner).
Secretarea regulată a bilei nu contribuie doar la o digestie sănătoasă, ci și la buna funcționare a ficatului. Ficatul elimină substanțele insolubile în apă (toxine, produse de dezintegrare ale medicamentelor, produse finale hormonale etc.) prin intermediul bilei. În caz de colestază, acest flux de evacuare se blochează undeva între ficat și intestinul subțire, ceea ce împiedică eliminarea toxinelor din organism. Pe termen scurt, acest lucru duce la oboseală mentală și fizică, iar pe termen lung la distrugerea progresivă a căilor biliare și, în cele din urmă, la deteriorarea ireversibilă a ficatului (Santiago).
Substanțele amare nu doar stimulează producția de sucuri digestive. Sângele curge spre zona tractului digestiv, iar vasele periferice se contractă, reducând astfel încărcarea cardiacă. O scădere bruscă a tensiunii arteriale după masă poate contribui la o stare proastă de bine și la reducerea vitalității, iar plantele medicinale cu gust amar (precum rădăcina de târnăcop) ajută la menținerea sa la un nivel normal. Prin consumul regulat, digestia se îmbunătățește, crescând astfel aportul organismului cu nutrienți, minerale și vitamine, ceea ce are în sine un efect revitalizant (McMullen).
ADMINISTRARE Zilnic, cu 2-3 capsule de 1 dată înainte de masă.
CONSUM Capsulele se consumă ► Înghițite cu mult lichid. Consumate sub formă de ceai ► Răspândiți conținutul capsulei într-un pahar și adăugați 2 dl de apă fierbinte, dar nu mai puțin de 50-60 °C (cald de la robinet). Se consumă imediat după amestecare. (Modul recomandat de consum!) Aflați cum și de ce merită să faceți ceai din capsule! Amestecat în lichid ► Conținutul capsulelor se poate amesteca în orice lichid (de exemplu, miere, iaurt, chefir etc.).
INGREDIENTE Fiecare capsulă conține 400 mg de rădăcină de gențiană galbenă (Gentianae radix) pulbere superfină instant SonicFine®, capsulă: gelatină.