GTM-PH6FGB9Z Glicina 250g, Nivel optim de zahar in ssnge, piele tanara, somn odihnitor; glicina indulceste natural si sanatos
Transportul este gratuit pentru comenzile de peste 450 RON!

Glicina 250g, Nivel optim de zahar in ssnge, piele tanara, somn odihnitor; glicina indulceste natural si sanatos

GAL
-25%
48,00 RON 36,00 RON
Glicina este un aminoacid natural, prezent în cantități mari în colagen. Datorită gustului său dulce, fără arome secundare, poate fi utilizată pentru îndulcirea alimentelor și băuturilor. Este termostabilă, putând fi folosită în prăjituri și băuturi calde. Dulceața sa este aproximativ egală cu cea a zahărului cristal obișnuit.
In stoc

Durata de livrare: 1-3

Limita stoc
Adauga in cos
Cod Produs: C502 Ai nevoie de ajutor? 0769249120
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)

Glicina este un aminoacid natural, prezent în cantități mari în colagen. Datorită gustului său dulce, fără arome secundare, poate fi utilizată pentru îndulcirea alimentelor și băuturilor. Este termostabilă, putând fi folosită în prăjituri și băuturi calde. Dulceața sa este aproximativ egală cu cea a zahărului cristal obișnuit.

Glicina este aminoacidul cel mai abundent în proteinele de tip colagen. În alte surse de proteine, se găsește doar în cantități mici. În prezent, consumăm mult mai puține proteine de tip colagen decât strămoșii noștri, deoarece alimente precum răciturile, supa de oase, piftia, organele și altele asemenea nu mai sunt la modă. Prin urmare, proporția aminoacizilor proveniți din aportul nostru de proteine s-a schimbat semnificativ. (De exemplu, cantitatea de glicină a scăzut în comparație cu altele.) Aceasta nu a fost situația în timpul evoluției noastre, astfel încât există suspiciunea că acest lucru ar putea avea consecințe dăunătoare. Efectele benefice ale suplimentării cu glicină susțin, de asemenea, această ipoteză.

Mod de administrare: Înainte de culcare, dizolvați o linguriță cu vârf în 1-2 dl de lichid călduț (de exemplu, apă) și beți-l încet sau sugeți-l fără apă. De asemenea, se recomandă consumul unei cantități mici (o linguriță rasă sau o linguriță de mocca) după mese, dacă acestea nu au conținut proteine de tip colagen. Astfel, glicina consumată după masă ajută la echilibrarea proporției de aminoacizi consumați prin alimentație. Poate fi amestecată în cafea sau în orice alt lichid, sau poate fi folosită la copt. Are un gust dulce plăcut, fără arome secundare (însă, dacă punem pudra direct în gură, poate fi chiar neplăcut de dulce).

Nivel optim de zahăr în sânge

Glicina reduce semnificativ efectul de creștere a glicemiei al glucozei (și, prin urmare, al carbohidraților). Crește eficacitatea insulinei, dar aproape că nu crește nivelul de insulină, ci mai degrabă nivelul de glucagon benefic, care este "opusul" insulinei. De asemenea, reduce nivelul ridicat de lipide din sânge observat în cazul rezistenței la insulină.

Piele

Pielea noastră conține o cantitate semnificativă de colagen și, prin urmare, și de glicină. Efectul peptidelor de colagen de reducere a ridurilor, de creștere a elasticității și hidratării pielii, de întinerire a pielii este bine cunoscut și mult studiat. Colagenul își datorează efectul în mare parte conținutului ridicat de glicină. Colagenul, glicina, vitamina C, extractul de semințe și pieliță de struguri și bioflavonoidele pot fi o combinație excelentă dacă ne gândim la tinerețea pielii noastre din interior.

Sistemul nervos

În cantități mici, crește vigilența și circulația în microcapilarele cerebrale.

Detoxifiere

În acest sens, există doar studii pe animale, dar, pe baza acestor studii, îmbunătățește funcția ficatului și a rinichilor, crește producția de glutation, o substanță cu puternic efect detoxifiant și antioxidant.

Somn

Mai multe studii au investigat efectul glicinei asupra somnului la om. Printre constatări se numără faptul că glicina consumată înainte de culcare (3 grame dizolvate în gură) îmbunătățește calitatea somnului, accelerează adormirea și reduce trezirea prematură, iar în cazul unui somn mai scurt, ne vom simți mai odihniți. (Șase ore de somn cu glicină au dus adesea la o calitate a somnului mai bună decât opt ore de somn fără glicină).

Glicina este un îndulcitor excelent!

Nu are gust secundar, este termostabilă și are un efect de îndulcire aproximativ egal cu cel al zahărului. Spre deosebire de polialcooli (de exemplu, xilitol/zahăr de mesteacăn, maltitol, eritritol), nu provoacă probleme gastrointestinale nimănui. Nu păcălește organismul, deoarece gustul său dulce nu este o calorie goală, așa cum este cazul majorității îndulcitorilor, deoarece glicina este o proteină și este tratată ca atare de organismul nostru. (Gustul dulce semnalează organismului o sursă de zahăr, iar organismul poate produce într-adevăr zahăr din glicină, dacă este necesar, astfel încât nu provoacă hipoglicemie.) Datorită efectului său de inhibare a creșterii excesive a glicemiei, este deosebit de potrivit pentru îndulcirea prăjiturilor și a altor produse similare care conțin deja o cantitate mare de carbohidrați, deoarece ține sub control efectul acestora de creștere bruscă a glicemiei.

Efect de prelungire a vieții

În studiile pe șoareci, reducerea aportului caloric - cu un aport normal de micro/macro nutrienți - crește eficient durata de viață a șoarecilor. Acest efect a fost deja dovedit la maimuțe și parțial la oameni. (Bineînțeles, din motive etice, nu se pot efectua experimente de restricție calorică pe toată durata vieții la oameni, astfel încât, de exemplu, în cazul oamenilor, concluziile au fost trase din măsurarea lungimii așa-numitelor telomeri). În experimentele pe șoareci, s-a putut obține o durată de viață mai lungă (+40%) decât în cazul restricției calorice prin limitarea aportului de aminoacid metionină. Mai târziu, un rezultat similar a fost obținut și prin suplimentarea dietei șoarecilor cu o cantitate mare de glicină. Acest lucru se datorează faptului că glicina limitează utilizarea metioninei din alimente, echilibrând astfel proporția de aminoacizi absorbiți din proteine în sânge. Acest lucru nu a fost încă studiat la oameni, dar se presupune că este, de asemenea, eficient. Deoarece majoritatea alimentelor conțin multă metionină, o dietă cu conținut redus de metionină este dificil de realizat în practică. Cu toate acestea, glicina consumată după masă (de exemplu, un desert sau o băutură îndulcită cu glicină) simulează o dietă cu conținut redus de metionină, cu efect de prelungire a vieții, deoarece glicina limitează absorbția metioninei.

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti 09:00 - 17:00

0769249120 info.biobolt@gmail.com

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!