GTM-PH6FGB9Z
Contribuie la formarea normală a colagenului, menținând astfel sănătatea oaselor, cartilajelor, gingiilor, dinților și pielii. Consumul regulat este recomandat în special după 40 de ani.*
*Efecte benefice pentru sănătate enumerate de EFSA.
O plantă medicinală utilizată de secole datorită proprietăților sale fiziologice benefice.
Durata de livrare: 1-3
Efectele vitaminei C asupra sistemului osos și a cartilajelor:
Factorii nutriționali și de stil de viață contribuie semnificativ la sănătatea oaselor. Antioxidanții specifici fructelor și legumelor, cum ar fi vitamina C, pot ajuta la menținerea sănătății oaselor, cartilajelor, dinților, gingiilor și pielii.
Vitamina C își exercită efectele pozitive în trei moduri:
1. Sinteza colagenului:
Vitamina C este o substanță esențială în organism pentru sinteza colagenului. Odată cu înaintarea în vârstă, în special după 40 de ani, sinteza naturală a colagenului în organism scade semnificativ. De exemplu, dacă sinteza colagenului este afectată din cauza deficitului de vitamina C, lanțurile de colagen nu se pot forma, iar proteinele inițiale implicate în producția sa se descompun în celulă. Fără suportul structural al colagenului, vasele de sânge, articulațiile și pielea devin vulnerabile, iar oasele și cartilajele se pot deteriora mai ușor (Kipp, Poal-Manresa).
2. Combaterea stresului oxidativ:
Stresul oxidativ poate crește resorbția osoasă. Vitamina C este un antioxidant puternic care joacă un rol important în reducerea stresului oxidativ, deci poate juca un rol în prevenirea resorbției osoase (Conner).
3. Regenerarea vitaminei E:
Pe lângă toate celelalte, vitamina C ajută la regenerarea vitaminei E în celule. Vitamina E este un alt antioxidant puternic, alături de vitamina C, care este, de asemenea, asociat cu menținerea sănătății osoase. (Michaëlsson, Yeum)
Studiile științifice efectuate la oameni cu privire la vitamina C au demonstrat, de asemenea, o asociere pozitivă între aportul alimentar de vitamina C și densitatea minerală osoasă: