GTM-PH6FGB9Z Lutein Pro - Vitamine pentru ochi cu luteină liberă microcapsulată + 7 nutrienți pentru vedere
Transportul este gratuit pentru comenzile de peste 450 RON!

Natur Tanya® Lutein Pro - Vitamine pentru ochi cu luteină liberă microcapsulată + 7 nutrienți pentru vedere 54 tablete

-15%
66,00 RON 56,00 RON

Luteină liberă cu biodisponibilitate ridicată + 7 nutrienți

Stoc epuizat

Durata de livrare: 1-3

Cod Produs: C287 Ai nevoie de ajutor? 0769249120
Adauga la Favorite Cere informatii
 • Descriere
 • Review-uri (0)

Stabil, biodisponibil din punct de vedere biologic, cu luteină liberă microcapsulată și 7 micronutrienți pentru menținerea vederii normale

Produsul nostru:

 • Sursa stabilă și biodisponibilă de luteină: Conține 12 mg de luteină liberă microcapsulată, echivalentă cu 24 mg de esteri de luteină.
 • Compoziție complexă: Pe lângă luteină, conține vitaminele A, E, B2 și C, precum și zinc organic, cupru organic și seleniu organic.
 • Susține vederea normală: Vitamina A, riboflavina și zincul organic contribuie la menținerea vederii normale.
 • Protejează împotriva luminii albastre: Recomandat în special în cazul expunerii frecvente la lumina albastră, precum lumina solară, LED-uri și ecrane (smartphone-uri, computere, televizoare).
 • Vegan, fără lactoză, fără gluten: Nu conține coloranți artificiali, conservanți sau arome.
 • Testat independent: Conținutul de luteină este testat într-un laborator independent acreditat din Germania.
 • Dozaj: Cantitate suficientă pentru 54 de zile.

Diferența dintre luteina liberă și luteina esterificată

Luteina este un carotenoid important pentru sănătatea ochilor, pe care organismul nostru nu îl poate sintetiza. De aceea, trebuie să îl obținem din surse externe, cum ar fi alimente sau suplimente alimentare.

Luteina există sub două forme: luteina liberă și luteina esterificată.

93% din alimentele pe care le consumăm conțin luteină liberă.

Diferența dintre luteina liberă și luteina esterificată este importantă deoarece:

 • Majoritatea alimentelor (93%) conțin luteină liberă.
 • Doar 7% din alimente conțin luteină esterificată.
 • Luteina esterificată se găsește în principal în florile și fructele plantelor, cum ar fi gălbenelele.

Suplimentul nostru alimentar Lutein Pro conține luteină liberă naturală, atent selectată pentru a fi ușor absorbită de organism.
Dozaj recomandat: 1 comprimat filmat pe zi, de preferat în timpul mesei, cu multă apă.
 

Substanțe active per doză zilnică (1 comprimat filmat):

 • Luteină microcapsulată (formă liberă): 12 mg

Vitamine:

 • Vitamina A: 800 μg (2666,4 NE) (100% NRV*)
 • Vitamina E: 10 mg (83,33% NRV*)
 • Vitamina C: 100 mg (125% NRV*)
 • Vitamina B2 (riboflavină): 3 mg (214,29% NRV*)

Minerale:

 • Zinc organic (din gluconat de zinc): 10 mg (100% NRV*)
 • Cupru organic (din gluconat de cupru): 1,2 mg (120% NRV*)
 • Seleniu organic (din L-selenometionină): 100 μg (181,82% NRV*)

*NRV: Valoarea de referință a nutrienților pentru adulți.

HU:
Lutein Pro szemvitamin – mikrokapszulázott szabad lutein + 7 féle tápanyag


 

MI A KÜLÖNBSÉG A SZABAD LUTEIN ÉS A LUTEIN ÉSZTER KÖZÖTT?

A luteint szervezetünk nem tudja szintetizálni, ezért külső forrásból (például étrend-kiegészítővel) tudjuk biztosítani a bevitelét.

A LUTEINNEK KÉT FORMÁJA VAN, AZ EGYIK AZ ÚGYNEVEZETT SZABAD LUTEIN, A MÁSIK A LUTEIN-ÉSZTER.

ÉLELMEINK 93%-BAN SZABAD LUTEINT TARTALMAZNAK

Az észterezett és nem észterezett lutein közötti különbségtétel azért fontos, mert az emberek által fogyasztott élelmiszerek 93%-a szabad formában tartalmaz luteint, és csupán 7%-ban fordul elő a lutein észterezett formában. A lutein-észterek elsősorban a növények virágaiban vagy gyümölcseiben találhatók meg, így például a nagyvirágú bársonyvirág természetes formája a lutein-észter. 

LUTEIN PRO SZEMVITAMINUNK, TUDATOSAN, TERMÉSZETES, SZABAD LUTEIN FORMÁVAL KÉSZÜLT.

Választásunk egyrészt azért esett a szabad lutein formára, mert a lutein többsége szabad formában van jelen élelmeinkben, felszívódása nem igényel enzimeket, másrészt az észterezett lutein további észter-hidrolízis lépést igényel a vékonybélben.

SZERKEZETÜKET TEKINTVE IGEN HASONLÓ A KÉT LUTEIN FORMA

A szabad lutein hidroxil-csoportokat (-OH) tartalmaz a molekula két végén (-OH csoport). A lutein-észter esetében pedig egy vagy mindkét hidroxil-csoportot zsírsav-észter helyettesíti. Ilyen leggyakrabban előforduló zsírsavak a palmitinsav, a mirisztinsav, vagy a laurinsav észter (RO).

SZABAD LUTEIN ELŐÁLLÍTÁS A LUTEIN PRO SZEMVITAMINBAN  

Fontos megjegyezni, hogy a szabad luteint, lutein-észterből állítjuk elő, úgynevezett elszappanosítási folyamat segítségével, amely során eltávolítjuk a zsírsavakat az észterezett luteinből, így a végeredmény, tisztított szabad lutein.
 

SZABAD LUTEIN MIKROKAPSZULÁZÁS A LUTEIN PRO SZEMVITAMINBAN  

A lutein alapanyagunk mikrokapszulázási eljárással készül, a sárga tablettán levő piros pöttyök jelzik a lutein mikropelleteket.

MIVEL A LUTEIN RENDKÍVÜL ÉRZÉKENY A KÖRNYEZETI TÉNYEZŐKRE, A NEM MEGFELELŐ MINŐSÉGŰ KÉSZÍTMÉNYEK, AKÁR MÁR TÁROLÁS SORÁN IS SOKAT VESZTHETNEK A LUTEIN TARTALMUKBÓL.


TERMÉKÜNK LUTEIN TARTALMA NÉMETORSZÁGBAN, FÜGGETLEN AKKREDITÁLT LABORBAN IS BEVIZSGÁLT.

12 MG SZABAD LUTEIN, 24 MG LUTEIN-ÉSZTERNEK FELEL MEG. MI ÁLL 1:2 ARÁNY HÁTTERÉBEN?

Általában az étrendi karotinoidokat az emésztőenzimek nem képesek a szervezett számára megfelelő formává átalakítani. A növényekben található xantofillok (például lutein, zeaxantin) túlnyomórészt hosszú szénláncú zsírsavak észtereiként találhatók meg az élelmiszerekben. Mivel azonban az emberi szérumban nem mutathatók ki xantofil észterek- a gyümölcsökben, például a narancsban, a mandarinban és a papayában található xantofill-észtereknek felszívódás előtt hidrolizálódniuk kell.

A lutein-észtereket a bél lumenében vagy az enterocitákban nem specifikus hidrolázokkal (lipázokkal-zsírbontó enzim) szabad luteinné kell hidrolizálniuk, mivel az emésztés után a szabad lutein a fő forma a keringésben. (forrás: Bowen, P. E., Herbst-Espinosa, S. M., Hussain, E. A., & Stacewicz-Sapuntzakis, M. (2002). Esterification does not impair lutein bioavailability in humans. The Journal of nutrition132(12), 3668–3673.)

A lutein-észter hidrolízis kapacitásának csökkenése várható az idősebb személyeknél a kor előrehaladtával (forrás: Chung HY, Rasmussen HM, Johnson EJ. Lutein bioavailability is higher from lutein-enriched eggs than from supplements and spinach in men. J Nutr. 2004;134(8):1887-1893.), ezért annak érdekében, hogy kiküszöböljük az anyagcserefolyamatok hatékonyságának a csökkenését, a szabad lutein forma az ideális választás, hiszen a szabad luteint, a lutein észterrel ellentétben, SZERVEZETÜNK TOVÁBBI BIOLÓGIAI ÁTALAKÍTÁS NÉLKÜL TUDJA FELHASZNÁLNI. 

NÉHÁNY TUDOMÁNYOS CIKK A 2:1 ARÁNY IGAZOLÁSÁRA:

Koh HH, Murray IJ, Nolan D, Carden D, Feather J, Beatty S. Plasma and macular responses to lutein supplement in subjects with and without age-related maculopathy: a pilot study. Exp Eye Res. 2004;79(1):21-27.

Yoshizako H, Hara K, Takai Y, Kaidzu S, Obana A, Ohira A. Comparison of macular pigment and serum lutein concentration changes between free lutein and lutein esters supplements in Japanese subjects. Acta Ophthalmol.

 

A LUTEIN KÉPES ZEAXANTHINNÁ ALAKULNI A RETINÁBAN, ILLETVE PREKURZORA A MEZO-ZEAXANTHINNAK.

MIK A NATUR TANYA® LUTEIN PRO SZEMVITAMIN KULCSFONTOSSÁGÚ ÖSSZETEVŐI?

LUTEIN

A lutein oxigéntartalmú karotinoid, amit xantofillnak is neveznek, mert a lutein állandó kísérője a klorofillnak (levélxantofill). Elsősorban paraj, kelkáposzta, brokkoli, bimbóskel, zöldborsó, fejes saláta tartalmaz sok luteint, de megtaláljuk a tojássárgájában is. A szem retináján sárgafoltnak nevezett terület nagy mennyiségben tartalmaz a luteint. 

TERMÉKÜNKET A, C, E, B2-VITAMINOKKAL, SZERVES SZELÉNNEL, SZERVES CINKKEL ÉS SZERVES RÉZZEL IS DÚSÍTOTTUK.

Az A-vitamin zsíroldékony vitamin, a retinában és a szem egyéb szöveteiben több A-vitamin található, mint a test bármely más részében, így a látásban betöltött szerepét szinte mindenki kivétel nélkül ismeri. Az A-vitamin, a szemben található látóbíbor (rodopszin) működéséhez nélkülözhetetlen.

Az A-vitamin (retinol) szállítófehérjéhez (retinolkötő fehérje) kötve kerül ki a májból a vérbe (keringésbe); cink-hiány esetén ez a mobilizáció gátolt; mivel, hogy a cink szükséges a retinolkötő fehérje (RBP) szintéziséhez. A cink egy cink-függő enzim (a retinol-dehidrogenáz) révén szabályozza a retinol retinál-lá való átalakulását. A retinol retinallá való átalakulása egy kritikus lépés a szem retinájában lezajló vizuális ciklusnak. A cink ezen hatások révén hozzájárul a normál látás fenntartásához. A réz hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. 

KINEK AJÁNLJUK A NATUR TANYA® LUTEIN PRO SZEMVITAMINT?

 • akiknek fontos a szemük egészsége 
 • mesterséges fény mellett dolgozóknak
 • számítógép előtti irodai munkát végzőknek
 • okostelefont magas képernyő idővel használóknak
 • erős fénysugárzás vagy napsugárzás kárósító hatásainak kitett személyeknek
 • éjszaka, rosszul megvilágított úton közlekedő autóvezetőknek
 • gyakori TV-nézőknek
 • felnőtt-, és időskorban levő személyeknek, nemtől függetlenül
 • kiegyensúlyozatlan táplálkozás esetén, az étrend kiegészítésére

Adagolási javaslat: Napi 1 filmtabletta, lehetőleg étkezés közben, bő vízzel lenyelve.

Összetevők: tömegnövelő szer (mikrokristályos cellulóz), mikrokapszulázott szabad lutein készítmény***, L-aszkorbinsav készítmény, csomósodást gátló anyagok (kalcium-foszfátok, zsírsavak magnéziumsói), cink-glükonát, DL-alfa-tokoferil-acetát készítmény, L-szelenometionin készítmény, fényezőanyag (zsírsavak), réz-glükonát, retinil-acetát készítmény, színtelen bevonat [tömegnövelő szerek (hidroxipropil-metil-cellulóz, hidroxipropil-cellulóz), nedvesítőszer (glicerin)], riboflavin.       ***Zeaxanthint is tartalmaz (0.6-1,4%)

Hatóanyagok a napi adagban

1 filmtablettában

Mikrokapszulázott lutein (szabad forma)

12 mg

A-vitamin

800 μg (2666,4 NE**)(100%*)

E-vitamin

10 mg (83,33%*)

C-vitamin

100 mg (125%*)

B2-vitamin (riboflavin)

3 mg (214,29%*)

Szerves cink (cink-glükonátból)

10 mg (100%*)

Szerves réz (réz-glükonátból)

1,2 mg (120%*)

Szerves szelén (L-szelenometioninból)

100 μg (181,82%*)

*NRV: Felnőttek számára javasolt napi beviteli referenciaérték.

Laktóztartalom: < 0,1 g/100 g **NE: Nemzetközi egység

NÉMETORSZÁGBAN, AKKREDITÁLT LABORBAN BEVIZSGÁLT, ELLENŐRZÖTT SZABAD LUTEIN TARTALOMMAL!

A Natur Tanya® LUTEIN PRO független, akkreditált laborban bevizsgált készítmény. Termékünk szabad lutein tartalmát bevizsgáltuk; amelynek vizsgálati eredménye megerősíti, hogy a címkén feltüntetett aktív SZABAD LUTEIN hatóanyagtartalom a valóságnak megfelel és egyben az európai uniós szabályozásnak, így biztosítva az optimális élettani hatás elérését.
Szabad lutein tartalom vizsgálati módszer: SOP M 932, HPLC/UV

12 mg szabad lutein, ami 24 mg lutein-észternek felel meg.

 • A termék 6 éves kortól alkalmazható
 • A termék alkalmazható vérhígítók használata esetén
 • A termék alkalmazható cukorbetegség esetén
 • A termék alkalmazható terhesség, és szoptatás időszakában

Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó!

Nettó tömeg: 38,88 g (54 db)

 

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti 09:00 - 17:00

0769249120 info.biobolt@gmail.com

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!